У Харкові суд виніс вирок у справі про смертельну ДТП на «острівці безпеки»

У Харкові суд виніс вирок у справі про смертельну ДТП на «острівці безпеки»

Укрінформ
У Харкові суд виніс вирок у справі про смертельну ДТП на «острівці безпеки», яка сталася в листопаді 2020 року, обидва обвинувачені визнали свою провину, їм призначено покарання.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури судом винесено вирок громадянину Єгипту та 24-річному харків’янину за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, під час судового розгляду обидва чоловіка визнали свою провину. Дзержинський суд м. Харкова громадянину Єгипту призначив покарання у вигляді шести років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. Другому водію призначено покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки. На підставі ст. 75 КК України засудженому встановлено іспитовий строк тривалістю три роки.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Читайте також: В Івано-Франківську пропагандистку комуністичного режиму засудили на 5 років позбавлення волі

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада 2020 року близько 16:10 22-річний іноземець, водій Volkswagen, допустив наїзд на пішоходів, які перебували на «острівці безпеки» на проспекті Науки. Внаслідок ДТП постраждали чотири людини, троє були госпіталізовані: 48-річний чоловік, дев'ятирічний хлопчик та жінка, яка після чотирьох місяців у комі померла. Четверта постраждала на місті події відмовилася від госпіталізації.

Тоді суд відправив під варту з правом внесення застави 10,5 млн грн підозрюваного у ДТП громадянина Єгипту Хенді Алі, який заявив, що його «підрізала» інша машина.

У січні 2021 року стало відомо, що у справі про ДТП з'явився другий підозрюваний — водій Volkswagen Jetta. За даними слідства, він вирішив змінити смугу, тому громадянин Єгипту спробував ухилитися від зіткнення та вилетів на острівець безпеки.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-