СБУ викрила ділків, які «наживалися» на переселенцях

СБУ викрила ділків, які «наживалися» на переселенцях

Фото, відео
Укрінформ
СБУ викрила ділків, які намагалися «нажитися» на переселенцях, вимагаючи оплату за надане безкоштовне житло.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це інформує пресслужба СБУ в Телеграмі.

«На Черкащині СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке «заробляло» на внутрішньо переміщених особах. Зловмисники вимагали гроші за проживання в гуртожитках міста, розміщення в яких забезпечувала держава і насправді було безкоштовним для цієї категорії осіб. Схему організували службові особи одного з об’єктів критичної інфраструктури, якому належали гуртожитки, а також рієлтор, який вступив з ними у змову», - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, вони вимагали з внутрішніх переселенців щомісячну платню за кімнату в гуртожитку, а у разі затримок – погрожували виселенням. У середньому прайс ділків коливався від 1,5 до 4 тисячі грн за місяць.

Читайте також: У Краматорську затримали чоловіка: «зливав» ворогові дані про військових

У відомстві зазначають, що загалом встановлено понад 20 фактів вимагання неправомірної вигоди. Правоохоронці затримали рієлтора «на гарячому», під час чергового отримання неправомірної вигоди. Наразі їй повідомлено про підозру.

Як повідомлялося, Служба безпеки України затримала у Вінниці громадянина України, який сприяв країні-агресору у проведенні підривної діяльності проти України.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-