На Прикарпатті визначили 33 об’єкти для довготривалого перебування переселенців

На Прикарпатті визначили 33 об’єкти для довготривалого перебування переселенців

Укрінформ
На Прикарпатті визначили 33 об’єкти, в які планують перемістити переселенців до початку навчального року.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОВА з посиланням на заступницю голови облдержадміністрації Людмилу Сірко, передає Укрінформ.

«Найбільш нагальною проблемою сьогодні є забезпечення житлом ВПО, які перебуватимуть у нас впродовж довготривалого терміну, адже сьогодні вони проживають як у приватному секторі, так і у закладах загальної середньої освіти та гуртожитках. Органи влади визначили 33 об’єкти, куди планується перемістити цих людей до початку нового навчального року», - повідомила Сірко.

За її словами, наразі доцільним є залучення коштів і проведення ремонтних робіт приміщень для проживання людей, надання фінансової допомоги для компенсації плати за оренду приватного житла.

Зазначається, що ці питання Людмила Сірко озвучила під час зустрічі з представниками благодійних організацій США «helpukraine22» та «Move Ukraine» (штат Вашингтон).

Водночас Сірко запропонувала міжнародним донорам долучитися до проведення оздоровчої кампанії дітей ВПО та полеглих на фронті, облаштування місць для паліативних хворих та дітей з інвалідністю. Посадовиця зауважила, що заявки на розміщення людей, які покидають райони активних бойових дій, продовжують поступати.

Читайте також: Експерти U-LEAD розповіли громадам Прикарпаття про фінансове забезпечення переселенців

Як повідомляв Укрінформ, від початку війни Прикарпаття прийняло понад 140 тисяч переселенців.

Фото: Івано-Франківська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-