росіяни захопили інститут тваринництва «Асканія-Нова»

росіяни захопили інститут тваринництва «Асканія-Нова»

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження щодо захоплення російськими військовими інституту тваринництва «Асканія-Нова» на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Херсонської області.

«Інститут є потужним науково-дослідним центром півдня України з проблем тваринництва, де століттями виводили нові високопродуктивні породи сільськогосподарських тварин. Тепер туди вдерлися росіяни, мета яких - розграбувати інститут та збагатитися за рахунок здобутків вчених та дослідників. Більшість наукових працівників на співпрацю з окупантами не зголосилися», - ідеться в повідомленні.

За інформацією видання NewDay ua, на головній будівлі Інституту тваринництва степових районів «Асканія-Нова» імені академіка Іванова загарбники вивісили прапор рф та поставили свого "директора" - Валерія Топіху, який раніше працював на херсонській митниці. Його батько свого часу був заступником директора цього НДІ. Тепер окупаційна влада кличе працювати на себе колишніх співробітників. На пропозицію зголосились охоронці, водії та деякі науковці. "Більшість науковців на співпрацю з окупантами не пішли", - зазначає видання.

Читайте також: У Генічеському медколеджі загарбники призначили свою «директорку» - ЗМІ

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні перебувають під контролем російських військ 13 національних парків, 8 природних заповідників і 2 біосферні заповідники.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-