На Вінничині арештували 2 мільярди активів російської компанії з побутової хімії

На Вінничині арештували 2 мільярди активів російської компанії з побутової хімії

Укрінформ
У Вінницькій області накладено арешти на активи підприємства, що займається виготовленням побутової хімії.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, арештовано корпоративні права - 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн та продукцію і сировину на понад 500 млн грн. Кінцевим бенефіціаром підприємства є один із відомих російських олігархів із близького оточення президента рф, власник російської косметичної корпорації.

Встановлено, що менеджмент вінницького підприємства під час воєнного стану намагався приховати від націоналізації продукцію, діючи в інтересах російських власників. Не маючи на це законних підстав, вони хотіли вивезти її, використовуючи символіку Червоного Хреста.

Читайте також: В Україні арештували активи 11 компаній, власниками яких є газпром, роснєфть і росатом

Правоохоронці провели ряд обшуків, вилучили комп’ютерну техніку, серверне обладнання та інші документи. Опломбовали устаткування для виробництва побутової хімії та складські приміщення із сировиною та готовою продукцією вагою майже 5 тис. тонн. Наразі вживаються заходи щодо передачі цих активів в управління АРМА.

Досудове розслідування за фактами зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, незаконних дій щодо майна, на яке накладено арешт або майна, яке підлягає конфіскації, а також незаконного використання символіки Червоного Хреста (ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 388, ч. 1 ст. 445 Кримінального кодексу України) здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за матеріалами СБУ накладено арешт на корпоративні права та нерухоме майно 11 підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські державні корпорації «роснефть», «росатом» та «газпром».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-