На залізничному вокзалі у Львові започаткували ековолонтерство

На залізничному вокзалі у Львові започаткували ековолонтерство

Фото
Укрінформ
Команда волонтерів «Медико-психологічної допомоги», які від початку повномасштабної війни, допомагають внутрішньо переміщеним особам на залізничному вокзалі у Львові, започаткувала ще один проєкт - «Ековолонтерство».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Команда волонтерів «Медико-психологічної допомоги» започаткувала «Ековолонтерство». Вони збирають та віддають на переробку органічні відходи, пластик та макулатуру, які назбируються на головному залізничному вокзалі Львова після перебування великої кількості людей», - йдеться у повідомленні.

Проєкт має три основні напрями роботи. Це збір та переробка органічних відходів, пластику та макулатури. Ініціативу успішно реалізовують упродовж останніх трьох місяців.

Увесь папір віддають на вторинну переробку: налагодили співпрацю з місцевою компанією «ЛАТА ПП», яка зголосилась переробляти зібраний папір. У результаті цієї переробки волонтери отримують паперові стаканчики.

В ОДА зазначають, що разом з тим від гуманітарної допомоги, яку надають переселенцям на вокзалі залишається багато інших, придатних для переробки речей. Це стосується й пластику. Тож волонтери додатково шукають компанії, які готові допомогти з його переробкою.

Читайте також: Львівська філармонія закриє сезон концертом, присвяченим пам’яті Мирослава Скорика

Як повідомляв Укрінформ, протягом червня на Львівщині медико-психологічну допомогу отримали 10 тисяч вимушених переселенців. Навколо потреби у психологічній підтримці згуртувалося півтори тисячі небайдужих людей: лікарі, психологи, волонтери.

Фахівці розробили «Дорожню карту ВПО», у якій є уся необхідна інформація для вимушених переселенців. На даний час медико-психологічна допомога перетворилась на систему, яка діє по всій території Львівської області. Зокрема, в громади області виїжджає робоча група медико-психосоціальної допомоги.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-