У Переяславі знесли монумент до 300-річчя «возз’єднання» з росією

У Переяславі знесли монумент до 300-річчя «возз’єднання» з росією

Фото, відео
Укрінформ
У місті Переяслав Київської області знесли монумент відзначення 300-річчя возз’єднання України з росією.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив у Телеграмі.

Пам’ятник демонтовано за рішенням громади та органу місцевого самоврядування”, - ідеться у повідомленні.

“Буча, Ірпінь, Бородянка, Гостомель, Мощун та інші населені пункти України, де російська армія чинила звірства проти людяності, вкотре довели, що про “возз’єднання” чи “дружбу” з рашистами мова йти не може”, - наголосив Кулеба.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав знесення у Переяславі Київської області монумента відзначення 300-річчя "возз’єднання" України з росією прикладом цивілізованого позбавлення від пережитків радянських часів та міфів про дружбу двох країн.

“Сьогодні в Переяславі Київської області було демонтовано монумент “Навіки разом – навіки з російським народом”. Ще до початку повномасштабного вторгнення росії за знесення монументу на честь 300-річчя возз'єднання України з рф проголосували більшість переяславців - 80%”, - ідеться у дописі.

Міністр додав, що “об’єкт монументального мистецтва згодом буде передано на зберігання в Національний історико-культурний заповідник “Переяслав”.

“Я радий, що місцева влада врешті-решт демонтувала пам'ятник, підтримавши рішення Міністерства культури та інформаційної політики України та громади”, - підкреслив Ткаченко.

Читайте також: За знесення пам'ятника Катерині ІІ в Одесі за тиждень проголосували понад 12,6 тисяч осіб

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовані масові руйнування та жорстокі вбивства росіянами мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-