На Запоріжжі дезертирували близько 30 російських вояків

На Запоріжжі дезертирували близько 30 російських вояків

Укрінформ
У Запорізькій області російські загарбники панікують через використання українською армією нової високоточної зброї - підрозділ фсб прибув розслідувати дезертирство 30 військових рф.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Запорізької ОВА, передає Укрінформ.

"За інформацією української розвідки, після ураження Збройними силами України військових об'єктів окупантів з високоточної зброї, на тимчасово окупованій території Запорізької області у армії окупанта розпочалася паніка. Військовослужбовці російських окупаційних військ масово покидають склади та бази зберігання озброєння та військової техніки рф, побоюючись нових ударів РСЗВ Himars. Так, нещодавно, до тимчасово окупованої території Запорізької області прибув підрозділ фсб рф із завданням провести розшукові дії щодо факту дезертирства близько 30 військовослужбовців рф, що залишили місця дислокації підрозділів", - йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначають, що ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на покращенні тактичного положення та виявленні слабких місць в обороні наших військ.

Протягом минулої доби ворог здійснив 44 обстріли позицій українських захисників, застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

Читайте також: Військові рф випалюють фосфорними бомбами пшеничні поля на Запоріжжі

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області, за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів Преображенка, Гуляйполе, Оріхів, Плавні, Таврійське. Надійшло 35 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово захопленої території. Евакуйовано 1445 людей, з них 341 дитина.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня у селі Таврійське Запорізької області на касеті від ракети «Ураган» підірвався 50-річний чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-