Сумщина отримала пересувний мобільний шпиталь зі США

Сумщина отримала пересувний мобільний шпиталь зі США

Фото
Укрінформ
Сумщина отримала пересувний мобільний шпиталь зі Сполучених Штатів Америки, його зробили студенти Техаського університету. Використовуватимуть шпиталь як мобільну операційну для поранених внаслідок обстрілів.

Про це повідомив у Телеграмі голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

Сумщина отримала пересувний мобільний шпиталь зі США / Фото: Сумська ОВА

"Завдяки американському благодійному фонду Сумщина отримала пересувний мобільний шпиталь.Він створений студентами будівельного факультету Техаського університету (США)", - повідомив він.

За словами Живицького, пересувний госпіталь обладнаний двома хірургічними столами, системою водозабезпечення, генератором.

Читайте також: Потяг-госпіталь за 25 рейсів перевіз понад тисячу поранених та хворих

Також шпиталь укомплектований ліками, перев’язувальним матеріалом та медичним одягом.

"Пересувний шпиталь буде використовуватись як мобільна операційна для допомоги пораненим. Наразі шукаємо надійну платформу для його переміщення", - сказав Живицький.

Також голова Сумської ОВА повідомив, що запропонував сумським виробникам детально ознайомитися з облаштуванням госпіталю. Живицький упевнений, що в нас є всі можливості налагодити власне виробництво пересувних шпиталів.

Читайте також: Ізраїльські клініки прийматимуть на лікування поранених українців - МОЗ

Як повідомлялося, за минулу добу росіяни обстріляли 5 громад на Сумщині з мінометів та артилерії, найбільше цього разу дісталося Краснопільській громаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-