На Херсонщині загарбники відбирають у людей телефони й генератори

На Херсонщині загарбники відбирають у людей телефони й генератори

Оновлено
Укрінформ
У Новоронцовській громаді Херсонщини, що знаходяться під обстрілами російських військ, ситуація критична.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«Через обстріли окупантів знищено освітні заклади. Працівниками ДСНС проводиться розбір зруйнованої частини Нововоронцовської школи. Зруйновано і Осокорівський будинок культури. У селах ситуація критична. Окупанти відбирають у місцевих телефони, генератори, павербанки», - йдеться у повідомленні.

Але і в таких умовах свою роботу продовжують місцеві волонтери. Зокрема, надали допомогу працівникам Укрпошти, які залишилися без роботи, інформують в ОВА.

Читайте також: російські «Гради» обстріляли села на Херсонщині, є загиблий і поранений

Зазначається, що Новоронцовська громада знаходиться під постійними обстрілами військових рф.

Потрібна допомога з медикаментами. Значно погіршився мобільний зв’язок, він є лише в певних місцях громади, тому до них додзвонитись дуже важко. Інтернету немає, бо в результаті обстрілів пошкоджено кабелі, зазначають в ОВА.

Через інтенсивні обстріли ремонтні роботи по відновленню електромереж у громаді проводяться по можливості. Волонтери у селищі Нововоронцовка надають допомогу продуктовими наборами населенню (в першу чергу, людям пенсійного віку).

Читайте також: На Херсонщині родичів викрадених людей змушують отримувати російські паспорти

В селах Любимівка та Миролюбівка відсутнє газопостачання та багато зруйнованих будинків. З села Трудолюбівка люди виїхали повністю.

Херсонська ОВА також повідомляє, що й Каховському районі окупанти відключили майже всі інтернет-месенджери, працює лише Tелеграм.

«У Каховському районі стабільний мобільний зв'язок відсутній у всіх територіальних громадах, працюють деякі інтернет-провайдери. На даний час окупантами відключені майже всі інтернет-месенджери, окрім Telegram, який ще досі працює та можливо через нього зв'язуватися», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що навіть сімкартки окупантів погано ловлять зв’язок, тому зв’язатися між собою абоненти не можуть. Люди шукають вільні точки доступу WI-FI у населених пунктах для зв’язку із зовнішнім світом.

Продукти харчування сумнівної якості вже тривалий час завозяться з Криму. Нагальними питаннями залишаються підвезення медикаментів та дитячого харчування; також через відсутність мобільного інтернету виникла така проблема, як онлайн-розрахунок за продукти харчування, інформують в ОВА.

Читайте також: На Херсонщині російські загарбники заблокували Viber та YouTube

російські військові продовжують обстежувати берег річки Дніпро, запускають ракети з району міста Нова Каховка.

Окупанти активізувалися з перевірками домоволодінь та громадян: зупиняють людей, автомобілі та проводять детальний огляд.

Хрестівський сільський голова Сергій Хільченко, якого викрали 22 червня, досі знаходиться в окупантів, додають в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення росії територія Херсонської області регулярно обстрілюється ворожою армією, особливо ті села, які межують із сусідніми областями. Найбільше постраждали населені пункти Велика Олександрівка, Нововоронцовка, Високопілля, Осокорівка, Заградівка, Мала Шестірня, Новогригорівське, Пригір’я, Калинівське та багато інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-