У Харкові загарбники ракетою знищили майже 200-річну пам’ятку архітектури

У Харкові загарбники ракетою знищили майже 200-річну пам’ятку архітектури

Фото
Укрінформ
У Новобаварському районі Харкова минулої ночі внаслідок ворожого ракетного удару зруйнована адміністративна будівля, збудована ще в 1832 році.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За даними слідства, вночі 6 липня російські військові вкотре обстріляли Харків. У Новобаварському районі значних руйнувань зазнала адмінбудівля, у Слобідському районі ворожа ракета впала на відкриту місцевість неподалік житлового масиву», - йдеться у повідомленні.

Розпочато досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ).

За інформацією кореспондента агентства, ракетного удару зазнала садиба Павлових, збудована ще у 1832 році архітектором Андрієм Тоном, який працював у стилях класицизм і неоренесанс. Цей будинок, що є пам’яткою архітектури місцевого значення, пережив дві світові війни, однак не витримав російської навали.

Читайте також: В обстріляному росіянами університеті Харкова загинула людина

Як повідомляв Укрінформ, із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну і до 1 липня зафіксовано 407 воєнних злочинів російських військ проти культурної спадщини України.

Зокрема, руйнації та пошкоджень внаслідок обстрілів загарбників зазнали 125 об'єктів культурної спадщини, з них 21 пам'ятка національного значення, 97 - місцевого значення, 7 - нововиявлені об'єкти культурної спадщини. Також зруйновано та пошкоджено 101 об'єкт цінної історичної забудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-