У Львові досі ліквідовують наслідки потужної зливи

У Львові досі ліквідовують наслідки потужної зливи

Укрінформ
Унаслідок зливи та буревію 5 липня у Львові затопило вулиці, повалило дерева та пошкодило електромережі, станом на ранок 6 липня комунальники ліквідовують наслідки негоди, електротранспорт відновив роботу.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Потужна злива вчора увечері завдала місту збитків. Зокрема, є незначні підтоплення, кілька повалених дерев, пошкодження покрівель, автомобілів, а також мереж зовнішнього освітлення у Брюховичах. Комунальні служби ліквідовують наслідки негоди», - зазначила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Зокрема, уточнюється, що у Франківському, Галицькому, Шевченківському районах пошкоджено в сумі пошкоджено понад 20 покрівель. Також зафіксували підтоплення на вул. Джерельній, вул. Сахарова, вулиць Зелена – Луганська, у Личаківському – підтоплення на вул. Кукурудзяній, а у Залізничному районі – на вул. Виговській (біля ТРЦ Південний), перехресті вулиць Липинського – Хмельницького, а також вул. Торф’яній. На останній внаслідок негоди пошкоджено близько 10 автомобілів та 70 кв.м. дорожнього покриття.

За інформацією ЛКП «Львівсвітло», на вул. Іздрика у Брюховичах пошкоджено мережу зовнішнього освітлення внаслідок падіння дерева. А на вул. В Великого, 59 тимчасово відсутнє вуличне освітлення.

«До слова, станом на зараз рух електротранспорту відновлено, окрім маршруту №9 на вул. Торфʼяній, де працює аварійна бригада», - додають в міськраді.

Читайте також: Киян попереджають про грозу, град та сильний вітер

Крім того, у Львівській області внаслідок зливи та буревію було знеструмлено 338 населених пунктів, в 200 вже вдалося відновити електропостачання. Про це у Фейсбуці повідомило «Львівобленерго».

«Протягом вечора 5 липня та сьогодні вночі енергетики відновили електропостачання близько двох сотень населених пунктів, які залишились без електроенергії на Львівщині через грози. Роботи ускладнювало подальше проходження грозового фронту, адже протягом ночі з’являлись нові відключення в електромережах», - йдеться у повідомленні.

Енергетики зазначили, що зараз через стихію знеструмлені лишаються 81 населений пункт повністю та 57 частково. Зокрема, у Центральному РЕМ (Перемишлянська, Пустомитівська, Жидачівська, Миколаївська частина); Західному РЕМ (Яворівська, Жовківська, Городоцька, Мостиська част.); Карпатському РЕМ (Турківська част.); Південному РЕМ (Сколівська, Дрогобицька, Бориславська част.); Східному РЕМ (Золочівська, Бродівська част.); Північному РЕМ (Кам'янка-Бузька, Радехівська, Червоноградсько-Сокальська част.); ЛМЕМ (Пустомитівська, Жовківська част.).

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня Львів накрила потужна злива: затопило вулиці, зупинився електротранспорт. За дорученням міського голови працює штаб по ліквідації наслідків негоди. Голови районів здійснюють об’їзд міста щодо проблемних ділянок та підтоплених вулиць.

Фото: "Зручне місто"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-