У Харкові арештували майно 13 підконтрольних рф підприємств

У Харкові арештували майно 13 підконтрольних рф підприємств

Укрінформ
У Харкові арештовано майно 13 підконтрольних рф підприємств, їхні активи оцінюються в 40 млн грн.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Арештовано майно на суму понад 40 млн гривень тринадцяти підприємств, засновниками яких є представники країни-агресора. У подальшому майно буде передано до АРМА», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, службові особи низки підприємств легалізували отримані внаслідок несплати податків грошові кошти шляхом проведення фінансових операцій з компаніями-засновниками країни-агресора.

«Також дiяльнiсть засновникiв і службових осiб вищезазначених пiдприємств на цей час може бути спрямована на заподiяння шкоди економiчнiй безпецi Украiни, фiнансування дiй з метою насильницької змiни та повалення конституцiйного ладу, захоплення державної влади», - зазначили у відомстві.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні веде поліція, йдеться про легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, у великому розмірі (ч. 2 ст. 209 КК України).

Читайте також: В Україні арештували активи росіян і білорусів на ₴33 мільярди

Як повідомлялося, 30 червня облпрокуратура поінформувала, що в Харкові суд наклав арешт на 80-мільйонні активи компанії, засновником якої є юридична особа з республіки білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-