Внаслідок обстрілу військами рф Херсонщини зруйнована школа та пошкоджені будинки

Внаслідок обстрілу військами рф Херсонщини зруйнована школа та пошкоджені будинки

Фото
Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу російською армією селища Нововоронцовка, де зруйновано школу й пошкоджено будинки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Херсонської області.

«4 липня російські війська завдали масштабного ракетного удару по смт Нововоронцовка Херсонської області. Внаслідок обстрілів з систем залпового вогню зруйнована школа, пошкоджені будинки місцевих жителів та інші об’єкти інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

Нині співробітники поліції встановлюють масштаби руйнувань, документують наслідки обстрілів, відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Херсонщині російські загарбники заблокували Viber та YouTube

Як інформує Херсонська ОВА, по всій Високопільській селищній тергромаді немає електрики, водопостачання та газу. Є велика потреба в медикаментах. Місцеве населення, за можливості, самостійно виходить на підконтрольну Україні територію. Потрібна евакуація мешканців, що залишилися і не мають змоги виїхати самостійно.

На тимчасово окупованій частині громади відсутній мобільний зв’язок; на деокупованій частині мобільний зв’язок слабкий.

Читайте також: Загарбники поширюють фейки про голів громад Херсонщини, що не пішли на колаборацію

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення росії територія Херсонської області регулярно обстрілюється ворожою армією, особливо ті села, які межують із сусідніми областями. Найбільше постраждали населені пункти Велика Олександрівка, Нововоронцовка, Високопілля, Осокорівка, Заградівка, Мала Шестірня, Новогригорівське, Пригір’я, Калинівське та низка інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-