Про підозру у держзраді повідомили голові псевдоадміністрації Мелітополя

Про підозру у держзраді повідомили голові псевдоадміністрації Мелітополя

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді та колабораціонізмі голові так званої “адміністрації” Мелітополя Запорізької області, тимчасово захопленого російськими військами.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Запорізька обласна прокуратура депутату Мелітопольської районної ради повідомила про підозру у держзраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний з початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації перейшов на бік ворога та активно сприяв загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України. Він підшукував і схиляв місцевих жителів до збирання і передачі інформації про місця розташування підрозділів Збройних сил України та інших сил оборони, розташованих на території Запорізької області.

Читайте також: Мелітопольського аеродрому як військової бази росіян уже не існує - мер

Згодом підозрюваний був проголошений “головою військово-цивільної адміністрації Мелітопольського району”. Колаборант усіляко надавав підтримку загарбницькій владі в управлінні захопленими у Мелітополі об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності місцевої районної ради.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Читайте також: Між Мелітополем і Токмаком підірвали залізничний міст, яким росіяни переганяли поїзди зі зброєю - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили про підозру в колабораціонізмі жителю тимчасово захопленого Херсона, призначеному російськими загарбниками на посаду очільника псевдодепартаменту охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-