Органи місцевого самоврядування запрацювали майже у 70% звільнених населених пунктів

Органи місцевого самоврядування запрацювали майже у 70% звільнених населених пунктів

Відео
Укрінформ
В Україні вже деокуповано 1 тисяча 28 населених пунктів, у 651 з них уже відновили роботу органи Національної поліції, а у 691 - органи місцевого самоврядування.

Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

“Станом на сьогодні деокуповано уже 1 тисяча 28 населених пунктів, 434 уже розміновано, у 651 відновила роботу Національна поліція, органи місцевого самоврядування запрацювали у 691 населеному пункті”, - сказав він.

Тимошенко нагадав, що Офіс Президента розробив Fast Recovery - план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України, який уряд презентував на конференції в Лугано.

За його словами, Fast Recovery є проєктом відновлення критичної інфраструктури, а його бюджет становить майже 17 млрд дол.

“Уже зараз на деокупованих територіях потрібно відновити майже 40 тисяч об’єктів, серед яких понад 400 шкіл, близько 300 лікарень і дитячих садочків, а також об’єкти ЖКГ. Усі інші об’єкти — це житлова інфраструктура”, - уточнив Тимошенко.

Читайте також: В Україні деокуповані 1027 населених пунктів

Він також зазначив, що поверхнева оцінка збитків від війни з росією сягає 700 млрд дол.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-