У магазинах Херсона запровадили «натуральний обмін» та «продуктові кредити»

У магазинах Херсона запровадили «натуральний обмін» та «продуктові кредити»

Укрінформ
У магазинах тимчасово захопленого російськими загарбниками Херсона вводиться «натуральний обмін» товарів.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

«Проблеми у фінансовому секторі тимчасово окупованого Херсона призвели до повернення «натурального обміну» в місцевих магазинах. Тобто, товари відпускаються в обмін на інші товари», - ідеться в повідомленні.

При цьому продавець кожного разу окремо домовляється з покупцем про курс обміну.

В Херсоні фіксуються численні випадки «продуктових кредитів», коли продавці у продуктових чи господарських магазинах відпускають товари в борг під 10-20%.

Також у Херсоні почастішали випадки викрадення колишніх керівників комунальних установ та організацій, начальників середньої ланки (начальників відділів і директорів департаментів) місцевих органів виконавчої влади. Це пов’язано з намаганнями так званої адміністрації “вмовити” їх на співпрацю із загарбниками, повернутись на робоче місце та відновити роботу відповідної організації чи служби.

Окрім того, з установ, які вели облік виборців, загарбники вивезли близько 20 коробок матеріалів про електорат, який проживає у Херсоні. Це пов’язують з черговою спробою проведення так званого «референдуму». Згідно з новими розпорядженнями, він може відбутися в першій половині вересня.

Читайте також: Рух опору «Жовта стрічка» починає акцію протесту проти «референдумів» на захоплених територіях

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники викрадають мирних жителів, серед них – голови громад. У російському полоні станом на 2 липня перебувають восьмеро міських, сільських та селищних голів із Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-