У Львові з 1 вересня навчання відбуватиметься у поєднаному форматі

У Львові з 1 вересня навчання відбуватиметься у поєднаному форматі

Укрінформ
Навчання у школах Львівської громади планують розпочати 1 вересня 2022 року у поєднаному форматі.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«З міркувань безпеки, навчання відбуватиметься у поєднаному форматі: учні молодших класів вчитимуться очно, а учні старших класів – за змішаною формою. Зокрема: 1-5 класи – очно; 6-10 класи – очно і можливий 1 день на тиждень дистанційно; 11 класи – поєднання очної та дистанційної форми навчання, залежно від семестру. Остаточне рішення щодо форми навчання прийматиме директор школи», - розповів керівник департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.

Упродовж червня фахівці перевірили шкільні укриття: 84% шкіл мають свої укриття, решту шкіл мають укласти договори із закладами поблизу, які мають такі укриття. Зараз освітяни вчаться домедичній допомозі та діям у надзвичайних ситуаціях.

Також з вересня у звичному режимі працюватимуть садки, адже тут врахують усі заходи безпеки: укриття, евакуація в разі тривоги тощо. Зараз у режимі чергових груп діє 115 садків: 503 групи для 6211 дітей, батьки яких працюють.

«Наразі ще у 80-ти школах мешкають переселенці, тож зараз для них шукають інше помешкання. Станом на кінець навчального року у львівських школах онлайн навчались близько 3 тисяч вимушено переміщених дітей, а скільки із них долучиться до навчання з 1 вересня - поки невідомо», - додав Бойко.

Як зазначається, з нового навчального року, у львівських школах побільшає практичних уроків зі стрільби та надання домедичної допомоги. Такі заняття передбачені для старшокласників.

«Це наше попереднє бачення, бо ми не знаємо, що буде завтра. Тому рішення про організацію навчально-освітнього процесу можуть змінюватись. Про конкретні кроки ми повідомимо ближче до початку навчального року», - наголосив Бойко.

Наразі упродовж літа на базі закладів освіти Львівської громади функціонують табори з денним перебуванням. Усі вони безкоштовні та тривають у режимі прогулянкових груп – 4 години на день.

Читайте також: Шкарлет назвав особливості проведення мультитесту за кордоном

Водночас, у перші класи Львівської громади уже зарахували 7358 учнів та сформували 304 класи. Залишається ще 1365 вільних місць.

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні», згідно з якою навчальний рік 2022/2023 у закладах загальної середньої освіти розпочнеться 1 вересня.

В уряді наголошують, що організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті. В умовах війни обласні військові адміністрації та засновники закладів освіти повинні ухвалювати рішення, що необхідні для збереження життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу. Безпекою шкіл займатимуться спеціальні комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-