На Херсонщині вже сотні викрадених людей, з якими немає зв'язку – облрада

На Херсонщині вже сотні викрадених людей, з якими немає зв'язку – облрада

Укрінформ
Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський заявив, що в Херсонській області не було такого дня, щоб не зникали люди: росіяни забирають їх на вулиці, в громадському транспорті.

Про це він сказав на пресконференції в Укрінформі.

“Те, що відбувається сьогодні на Херсонщині, - це дійсно геноцид. Це один великий злочин…Кожен день до нього додаються нові епізоди. Сьогодні немає жодної людини, яка знаходиться на тимчасово окупованій території, нашої людини, про яку можна сказати, що вона у безпеці. Кожен день у нас зникають люди. Жодного дня не було без повідомлень, що когось орки забрали: на вулиці, із транспорту, навіть громадського транспорту. Таких випадків також достатньо, коли під час проведення фільтраційних процедур вони просто зупиняють маршрутку, тролейбус, автобус і починають перевіряти документи. І достатньо того, що в приватному листування нашої людини було просто слово “орк”, щоб цю людину вивели з цього громадського транспорту, відвезли до катівні”, - розповів Соболевський.

Читайте також: У Херсоні російські військові викрали керівника «Муніципальної варти» - ЗМІ

За його словами, у цієї людини завжди без її згоди брали зразки ДНК, відбитки пальців, встановлювали особу і проводили роботу, яка “вже залежить від настрою тих, хто цим займався”.

Соболевський наголосив, що злочини росіян на Херсонщині відбувалися з першого дня захоплення.

“Коли ми говоримо, що в нас сотні викрадених людей, це ми говоримо про людей, з якими досі неможливо встановити зв’язок. Але насправді викрадалися тисячі людей. Цих людей “проганяли” через тортури, через психологічний тиск, через фізичний тиск, їх били, били струмом. Цинізм окупантів доходив до таких меж, коли вони самі викладали відео з цими людьми .. І потім цих людей примушували говорили нісенітницю з приводу фашизму і всього іншого, від чого прийшли звільняли Херсонську область окупаційні війська”, - додав Соболевський.

Він наголосив, що це війна на знищення України та її народу.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали голову Хрестівської громади

Як повідомлялося, раніше Соболевський заявив, що на Херсонщині набирає обертів примусова паспортизація, загарбники розганяють фейки, що Україна відмовиться від соцвиплат і що виплачуватиме їх росія, тому потрібно отримати російський паспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-