На Донеччині після чотирьох місяців окупації евакуювали жителів Павлівки

На Донеччині після чотирьох місяців окупації евакуювали жителів Павлівки

Фото
Укрінформ
Після чотирьох місяців тимчасового захоплення з села Павлівка Волноваського району Донецької області вдалося евакуювати 79 жителів.

Про це в Телеграмі повідомила поліція Донецької області, передає Укрінформ.

«Спалену бронетехніку та розбиті будинки залишила росія після 4 місяців окупації (Павлівки - ред.). 23 червня населений пункт було звільнено українськими військовими. Цього ж дня поліцейські були в селі та надавали допомогу. Із 3000 мешканців залишилося близько 300. Більшість часу вони провели в підвалах, вийти боялися. Біля будинків стояли ворожі бойові машини, по домівках ходили окупанти. Люди нарешті вийшли на вулиці та отримали можливість евакуюватися. За допомогою поліції евакуйовано 79 мешканців, з них 4 дітей», - йдеться у повідомленні.

Проте частина жителів залишилися в населеному пункті, який обстрілює ворог на лінії фронту. Для них поліція привезла продукти та необхідні речі.

Читайте також: На Донеччині за добу росіяни вбили двох мирних жителів

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині, яка постійно під обстрілами ворога, залишається 340 тис. цивільного населення, попри заклики влади евакуюватися, поки є можливість.

У Донецькій області російські війська за минулу добу, 29 червня, обстріляли 10 населених пунктів, є вбиті та поранені мирні жителі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-