На Хмельниччині запрацював партнерський майданчик міжнародної допомоги

На Хмельниччині запрацював партнерський майданчик міжнародної допомоги

Укрінформ
Партнерський майданчик міжнародної допомоги має на меті стати ланкою між влади Хмельниччини і міжнародними партнерами, що допомагають переселенцям і жителям області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів модератор партнерського майданчика міжнародної допомоги Станіслав Куценко.

«Партнерський майданчик міжнародної допомоги – це комунікаційна платформа, яка допомагає Хмельницькій ОВА спілкуватися з представниками міжнародних фондів, організацій, донорів, що системно допомагають області та всім 60 територіальним громадам, котрі входять до її складу, у воєнний час. Ми спрямовуємо діяльність на те, аби допомагати переселенцям, яких близько 130-140 тис. перебувають в області, а також мешканцям Хмельниччини. Партнерський майданчик був ініційований на початку червня, і він є логічним продовженням діяльності гуманітарного штабу, який працює з перших днів війни на Хмельниччині», - зазначив Куценко.

За його словами, такий майданчик орієнтований на стратегічну співпрацю з усіма донорами, які працюють на території Хмельниччини та України, аби допомагати переселенцям і мешканцям області. Якщо на початку червня, коли його створили, було близько 20 партнерів, то зараз їх уже більше 30, і щотижня ця цифра збільшується.

«Ми зараз збираємо потреби територіальних громад, аби потім сформувати інтерактивну карту потреб, відповідно до якої представники міжнародних організацій бачитимуть, що потрібно громадам у режимі реального часу, зареєструвавшись на відповідному сайті. Це все абсолютно безкоштовно як для представників міжнародних організацій, так і територіальних громад. Ми відправили громадам форму для заповнення, де вони вказують, що їм потрібно. У партнерів ми зазвичай просимо про забезпечення переселенців продуктами, засобами гігієни, одягом, але так само ми спілкуємося із фондами, щоб вони допомагали стратегічному розвитку громад», - додав Куценко.

Окрім того, наразі є запити від фондів, що вони хочуть знати про територіальні громади, а також цікавляться, яка допомога потрібна соціальним службам, центрам, що працюють з переселенцями.

Читайте також: Мільярдер Бренсон відвідав аеродром у Гостомелі та зацікавився його відновленням

Модератор партнерського майданчика міжнародної допомоги підкреслив, що область вже має приклад співпраці з Міжнародною організацією міграції, яка передала 40 пральних та 40 сушильних машин територіальним громадам, аби вони обладнали приміщення, де проживають внутрішньо переміщені особи. далі організація допоможе відремонтувати такі приміщення. Також ВООЗ анонсувала передачу двох апаратів штучної вентиляції легень для потреб обласної лікарні.

Деякі фонди наразі приймають заявки щодо оснащення дитячих літніх майданчиків Хмельниччини спортивним інвентарем, обладнанням, методичними рекомендаціями, аби діти могли змістовно проводити дозвілля.

Як повідомляв Укрінформ, у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині відкрили центр освіти для вимушених переселенців, де є можливість освоїти дев'ять спеціальностей.

Фото: Даша Пастернак/ye.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-