У водоймах Одещини не виявлено токсигенних штамів холерних вібріонів

У водоймах Одещини не виявлено токсигенних штамів холерних вібріонів

Укрінформ
Фахівці Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України перевірили водойми регіону в зонах рекреації та стічні води станції біологічного очищення води на наявність холерного вібріону. 

Про результати обстежень у період 20-26 червня повідомляє у Фейсбуці пресслужба обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, передає Укрінформ.

«З метою попередження виникнення та розповсюдження холери в області здійснено моніторинг циркуляції холерного вібріону в об’єктах довкілля (вода відкритих водоймищ, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів і станцій біологічної очистки) та серед хворих з розладами шлунково-кишкового тракту. Зокрема обстежено 96 хворих з негативним результатом; досліджено 80 проб із зовнішнього середовища – виділено 5 НАГ-вібріонів не токсигенних для людини», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Людям у Маріуполі загрожують інфекції, які неможливо уявити в сучасному світіЗеленський

За даними фахівців, перевірено наявність штамів холерних вібріонів у водоймах Білгорода-Дністровського (біля міського пляжу та причалу «Дністровський лиман»), селища Затока (у воді Дністровського лиману) та в місті Вилкове Кілійського району (у ріці Дунай).

Зазначається, що вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції (дифтерія, кір, краснуха, епідемічний паротит) реєструвалися спорадичними випадками або не реєструвалися зовсім.

Як відомо, спалах холери може виникнути внаслідок зараження бактерією Vibrio cholerae О1 або О139 при вживанні харчових продуктів або води, а також може бути спричинений токсигенними штамами вібріонів, занесеними з іншої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-