На Луганщині загарбники зруйнували 22 спорткомплекси

На Луганщині загарбники зруйнували 22 спорткомплекси

Укрінформ
На Луганщині загарбники частково або повністю зруйнували 22 великі спортивні комплекси й арени.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ із посиланням на допис на сторінці ОВА у Фейсбуці.

За словами посадовця, за чотири місяці повномасштабного вторгнення рф на Луганщині пошкоджено або зруйновано 22 об'єкти спортивної інфраструктури - у Сєвєродонецьку, Кремінній, Лисичанську, Рубіжному та Попасній. Деякі з арен та ДЮСШ не підлягають реконструкції.

«Ми втратили Льодовий палац спорту – його зруйновано вщент. А ще 13 років тому місцева волейбольна команда «Сєвєродончанка» здобула там золоті нагороди української першості – єдині для Луганщини у командних змаганнях у всіх видах спорту за останні 20 років. На кортах Сєвєродонецька було виховано не одне покоління тенісистів. Відомі на увесь світ плавці тренувались у басейні «Садко», - зазначив Гайдай.

Читайте також: На Харківщині росіяни зруйнували майже сотню медичних і понад 420 навчальних закладів

За його словами, спорткомплекс «Олімп» у Кремінній використувала олімпійська збірна України, а завдяки програмі Президента «Велике будівництво» його зробили ще кращим. «До нас зверталися провідні українські спортсмени, аби саме там підготуватись до важливих стартів. Але окупанти вирішили його спалити. Як і багато іншого на Луганщині», - зазначив глава ОВА.

Як повідомлялося, російські війська зруйнували та пошкодили 94 об’єкти спортивної інфраструктури і завдали інфраструктурі збитків на суму приблизно 130 млн доларів.

Фото: Сергій Гайдай

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-