Ворожа БТГ рухається у напрямку Бердянська

Ворожа БТГ рухається у напрямку Бердянська

Укрінформ
З окупованого Криму через Мелітополь на схід і у зворотному напрямку рухається російська техніка, ворожа батальйонна тактична група висунулася у бік Бердянська.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону сказав очільник Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

“З Криму через Мелітополь на схід та навпаки рухається російська техніка. Ворожа батальйонна тактична група почала рух у бік Бердянська, Приморська і далі. В цілому це невелика група порівняно з тими силами, які зосереджені у Запорізькому напрямку. Ситуація прогнозована, стабільна і без суттєвих змін”, - повідомив Старух.

Читайте також: До окупованого Бердянська зайшов корабель – забиратиме з міста останні запаси зерна

За його словами, навколо Запоріжжя продовжують будувати додаткові захисні споруди. Наразі посилюють внутрішнє тактичне коло укріплень.

“У цьому нам допомагає вся Україна. 7 областей надіслали додаткову техніку, а 5 областей надали деревину… Один укріплений район може триматися місяцями”, - наголосив очільник ОВА.

Він також зазначив, що до Запоріжжя регулярно прибувають люди з захопленої території або з районів, де зараз небезпечно. Наразі 30-60% від усього обсягу біженців, які евакуюються у Запоріжжя, прибувають з лівобережжя Херсонщини.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-