У Лисичанськ не доправити вантажі, на Сєвєродонецьк насувається гуманітарна катастрофа - Гайдай

У Лисичанськ не доправити вантажі, на Сєвєродонецьк насувається гуманітарна катастрофа - Гайдай

Укрінформ
У Лисичанськ, який постійно перебуває під обстрілами з боку військ рф, вже кілька днів неможливо доправити вантажі для населення, а на захоплений росіянами Сєвєродонецьк насувається гуманітарна катастрофа.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"рашисти штурмують Лисичанськ, до того ж постійно знищують місто з усієї можливої зброї... Останні два дні не можемо завозити гумвантажі, але місто тримається на запасах, які ми зробили заздалегідь, в тому числі лікарня укомплектована всім необхідним", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив у відеокоментарі Гайдай, у місті є запас фільтрів і таблеток для знезараження води, а також необхідні медикаменти, зокрема знеболювальне.

Читайте також: Ворог атакує Лисичанськ, у місті багато руйнувань - Гайдай

Щодо Сєвєродонецька, то, за його словами, налагодити водопостачання та роботу каналізації загарбникам не вдасться. Водночас "гуманітарна допомога" від загарбників мізерна, для демонстрації пропагандистським «ЗМІ», вони не будуть забезпечувати достатньої кількості продуктів та ліків для містян.

На обласний центр чекає гуманітарна катастрофа, заявив Гайдай.

Читайте також: Лисичанськ потерпає від авіаударів, росіяни закріпилися у Сєверодонецьку та селах поруч

Як повідомляв Укрінформ, на підконтрольній українській владі території Луганської області за минулу добу поліцейські задокументували 49 обстрілів, здійснених російськими військами. Загарбники завдали авіаудари по місту Лисичанськ та селищу Вовчоярівка. Ворог знищив за добу 23 інфраструктурні об’єкти, зокрема в Лисичанську - два храми, багатоквартирні житлові будинки, на деяких вулицях не лишилося приватних домоволодінь.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-