У Генічеську росіяни тримають викрадених людей у підвалі і змушують вихваляти путіна

У Генічеську росіяни тримають викрадених людей у підвалі і змушують вихваляти путіна

Укрінформ
У підвалі катівні в Генічеську загарбники змушують викрадених людей прославляти путіна, а проти тих, хто не погоджується, застосовують силу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ).

«Із початком повномасштабної війни в Україні окупанти створили об'єкт для «допитів», тортур та залякування у підвалі 17-го училища м. Генічеська Херсонської області», - йдеться у повідомленні.

Кримськотатарському Ресурсному Центру стали відомі умови утримання людей у цьому місці.

За інформацією КРЦ, затриманих привозять із зав'язаними очима чи мішком на голові, деяким пов'язки з очей не знімають.

росіяни постійно проводять «профілактичні бесіди»: «Ми вас привезли сюди, щоб ви зрозуміли, що тут все добре, ніхто вас не чіпає, а в Бучі все влаштували українські військові».

Читайте також: В Енергодарі загарбники викрадають людей та вимагають викуп у ₴50 тисяч

Більше того, примушують хором кричати «путін – президент світу», інакше застосовують силу, а також можуть вивезти (до Сімферополя чи Нової Каховки), йдеться у повідомленні.

Відомо, що затриманих годують тричі на день, на прохання дають воду та виводять у туалет.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у Генічеському районі окупанти 21 та 22 червня провели масові зачистки і викрали близько 50 кримських татар.

Поліція Херсонщини, станом на 22 червня, відкрила 408 кримінальних проваджень щодо зникнення мирних жителів області, нині відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених досі невідома.

Читайте також: На Харківщині загарбники викрали чемпіона України з велоспорту BMX

Постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що на Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених мешканців області вивозять у Крим.

Людей утримують, зокрема, у будівлі Херсонської ОДА, у СІЗО, у ПТУ №17 міста Генічеськ. Також частину викрадених жителів Херсонської області вивозять до Криму, їх утримують у Сімферопольському СІЗО в окремому блоці та у Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-