На Харківщині загарбники викрали чемпіона України з велоспорту BMX

На Харківщині загарбники викрали чемпіона України з велоспорту BMX

Укрінформ
У захопленому місті Куп’янську Харківської області загарбники викрали чемпіона України з велоспорту BMX і дитячого тренера з велоспорту Олександра Чуба.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Суспільному сестра спортсмена Яна Воловик.

«У тимчасово окупованому Куп’янську Харківської області військові рф викрали велосипедиста та дитячого тренера Олександра Чуба. Окупаційна влада арештувала його 12 червня за обвинуваченням у співпраці зі Збройними силами України та порушенні комендантської години», - йдеться у повідомленні.

Про викрадення чоловіка рідні дізналися, коли у проросійських медіа з’явилося відео зі спортсменом.

Читайте також: На Херсонщині загарбники відпустили голову Станіславської громади – ЗМІ

«На цьому відео показано, що мій брат зізнається в тому, що зберігав зброю для того, коли на територію Куп'янська прийдуть Збройні сили України. Мій брат не має жодного стосунку до армії. Я вважаю, що ці звинувачення безпідставні. Просто він патріот, він волонтер, у нього чітка проукраїнська позиція», — зазначила Воловик.

Вона впевнена, що говорити заготовлений текст на камеру Олександра змусили загарбники. Нині родина не знає, в якому стані перебуває викрадений і де саме його утримують.

Родичі спортсмена звернулися до поліції та Червоного Хреста, а також подали заяви через державні чат-боти для пошуку людей та обміну полонених.

Як повідомлялося, загарбники влаштували терор на тимчасово захоплених територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-