російська ракета знову пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС

російська ракета знову пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС

Фото, відео
Укрінформ
Війська рф знову вдаються до ядерного тероризму - одна з випущених ними по Україні крилатих ракет критично низько пролетіла над Південноукраїнською атомною електростанцією.

Про це повідомляє у Телеграмі Енергоатом, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 26 червня 2022 року, рашисти знову вдалися до ядерного тероризму – о 6:00 ворожа ракета пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС. Проліт зафіксовано на відео", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що ракета летіла із півдня на північ України. Ймовірно, її ціллю був Київ, де з самого ранку лунали вибухи.

Читайте також: Усі атомні станції в Україні працюють у штатному режимі

"Вчергове звертаємо увагу міжнародної спільноти на факти бездумних дій росіі. Вона продовжує ставити під загрозу безпеку не лише України, а й усієї Європи. Адже будь-яке пошкодження діючого енергоблоку матиме дуже серйозні наслідки і може загрожувати світові страшною ядерною катастрофою", - наголосили в Енергоатомі.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого росія неодноразово наражала світ на ядерну загрозу. Так, військові рф захопили і понад місяць тримали в заручниках персонал Чорнобильської АЕС. 4 березня під час захоплення міста Енергодар обстрілювали блоки Запорізької АЕС. Обстрілами неодноразово було пошкоджено ядерну установку "Джерело нейтронів" у Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-