Загарбники розтрощили музичну школу в Оріхові

Загарбники розтрощили музичну школу в Оріхові

Фото, відео
Укрінформ
російські військові із “Ураганів” влучили в музичну школу, що в Оріхові Запорізької області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник Оріхівського міського голови Світлана Мандрич.

“У цій школі навчалось більше 150 дітей. Два прямих попадання з “Ураганів” було. Через ворожий удар зруйновано дах, стіни. Ми все, що могли, вивезли, а два роялі не можемо витягти. Треба дах розібрати, а рятувальники виїхати не можуть, бо постійні обстріли. У нас був гарний оркестр, хор, гітара, клас фортепіано, клас бандуристів. Наші діти займали призові місця. Тепер у нас немає музичної школи, відновити її неможливо”, - каже Мандрич.

Нині в Оріхівській громаді від майже 20-тисячного населення залишилось не більше 4000. Міський голова Анатолій Хворостяний зізнається, що іноді йому здається, що в місті він один залишився.

“Ситуація складна, але я повторю слова військових: вона повністю контрольована ЗСУ. Оріхів - міцний горішок, місто було і залишиться українським, як і вся Україна”, - додає мер.

За його словами, через ворожі обстріли в місті постійно страждають мережі, і комунальникам доводиться ремонтувати їх щодня.

Ворог зруйнував у місті сотні будинків, школу, дитячий садок, пошкодив будівлю міської ради. Чиновники кажуть, що мають вже близько 700 заяв від мешканців про пошкодження житла та будівель. З початку війни в Оріхові загинуло понад 20 мирних людей.

Військові говорять, що росіяни постійно завдають вогневі ураження по інфраструктурі міста.

“Обстріли йдуть постійно. Гатять з мінометів, систем залпового вогню. Вони можуть у будь-який час гатити, але ми даємо відсіч - днями були знищені їхні мінометні розрахунки, ворожі позиції, артилерія”, - коментує військовий ЗСУ “Славута”.

Читайте також: На Запоріжжі через ворожі обстріли пошкоджені газогони

В поліції тим часом зазначають, що фіксують усі наслідки обстрілів. За фактом воєнного злочину поліцейські передали зібрані матеріали до УСБУ в Запорізькій області для вирішення питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Фото: Дмитро Смольєнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-