На Житомирщині відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства

На Житомирщині відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства

Укрінформ
У Житомирській області відкрили притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила у Телеграмі.

«Війна не ставить на паузу домашнє насильство. Тож дуже важливо, що попри все в Україні відкриваються притулки, де постраждалі від нього можуть нарешті бути в безпеці», - заявила перша леді.

За її словами, днями черговий шелтер відкрили у Березівській громаді на Житомирщині. «Він збудований у рамках виконання зобов’язань за «Партнерством Біарріц», до якого Україна приєдналася два роки тому. Тоді було ухвалено низку законів для створення рівних можливостей, а також виділено 274,2 млн грн субвенції на притулки і підтримку постраждалих від домашнього насильства», - зазначила Зеленська.

Вона повідомила, що у шелтері є дитячі кімнати, кухні, щоб людина могла провести там скільки потрібно часу, обміркувати ситуацію і впевнитись у тому, що подібного ставлення не має бути у її житті.

Минулого року, лише згідно з офіційною статистикою, через домашнє насильство за допомогою звернулося 325 тисяч українців. «Однак багато хто мовчить: не прийнято «виносити сміття з дому», бо засудять знайомі, бо є відчуття приреченості. Тож надзвичайно важливо, що шелтерів ставатиме лише більше - це, окрім всього, є умовою Стамбульської конвенції, яку Україна нещодавно ратифікувала», - заявила Зеленська.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 червня ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-