Радянську військову техніку зі Старого парку Тернополя передали ЗСУ

Радянську військову техніку зі Старого парку Тернополя передали ЗСУ

Укрінформ
Радянську військову техніку, яка десятиліттями стояла у Старому парку в середмісті Тернополя, сьогодні, 23 червня, передали українським захисникам.

Про це в ефірі «Ух Радіо» повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, передає Укрінформ.

«Сьогодні військові спеціально приїхали за цією технікою, яку ми допоможемо їм завантажити і відправити. Мова йде про ту техніку, яка стояла у Старому парку. З одного боку це ліквідація всього, що зв'язано з росією, з радянським режимом. А з іншого – це підтримка ЗСУ», - сказав Надал.

За його словами, до міськради з проханням передати цю техніку звернулась одна з військових частин, в якій служать тернополяни. Військові вирішили, що зможуть зробити реконструкцію радянських БТР та БРДМ і використовувати їх для своїх потреб. А гармату використовуватимуть для навчань на полігоні.

Читайте також: У Тернополі почав діяти центр доставки посилок на передову

Рішення про демонтаж радянської військової техніки виконком міської ради ухвалив у відповідь на петицію тернополян, яка набрала необхідну кількість голосів. Йдеться про бронетранспортер БТР-60П, БРДМ та гармату (гаубицю), які раніше стояли у Старому парку в Тернополі.

Як повідомляв Укрінформ, виконком міськради Тернополя ухвалив перейменувати майже 30 вулиць, які прямо чи опосередковано пов’язані із країною-агресором.

Окрім того, вже демонтовано пам’ятник Пушкіну в центрі Тернополя, літак - пам’ятний знак радянським льотчикам, триває обговорення проєктів реконструкції Старого парку, де розташований пагорб із вічним вогнем та низка знаків радянської епохи. Конкурсній комісії вже надійшло 13 ескіз-ідей у текстовій та графічній формах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-