Львівські лікарі врятували ногу підлітку-волонтеру з Сєвєродонецька

Львівські лікарі врятували ногу підлітку-волонтеру з Сєвєродонецька

Укрінформ
Лікарі Першого медичного об’єднання Львова врятували ногу 17-річному волонтеру Михайлу, який під обстрілами возив їжу захисникам Сєвєродонецька.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба лікарні, передає Укрінформ.

Як зазначається, на початку повномасштабної війни Михайло разом із групою неповнолітніх товаришів організував невеликий гуманітарний штаб у Сєвєродонецьку. Вони розвозили на вантажівці харчі людям, які боялися вийти з укриттів, доправляли провізію військовим у такі місця, куди не наважувалися їхати навіть дорослі.

Львівські лікарі врятували ногу підлітку-волонтеру з Сєвєродонецька / Фото: Перше медичне об'єднання Львова

5 квітня хлопець разом із друзями приїхав у гуманітарний штаб, щоб поновити запаси. Цієї миті ворог обстріляв волонтерів. Ус дістали тяжкі поранення. Михайлові уламок роздробив колінний суглоб правої ноги.

Читайте також: Поранений у бою Масі Найєм подякував медикам за порятунок

Більше місяця лікарі рятували ногу хлопця: операції, зовнішні металеві апарати фіксації – і їм це вдалося. Після протезування коліна він ходитиме.

«Найбільш вражаюче у цій історії те, що Михайлик хоче ходити, аби далі волонтерити: у своїй країні, у своєму рідному Сєвєродонецьку», - зазначають у лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 20 червня в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинули 323 дитини, 586 – дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-