У Чернівцях затримали киянина, який здійснював розвідувальну діяльність для

У Чернівцях затримали киянина, який здійснював розвідувальну діяльність для "днр"

Укрінформ
У Чернівцях затримали жителя Київщини, який здійснював незаконну розвідувальну діяльність на користь терористичної організації.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Київщини, який здійснював незаконну розвідувальну діяльність на користь терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Був затриманий співробітниками Управління СБ України в Чернівецькій області, 18 червня 2022 року у Чернівцях», - повідомляє обласна прокуратура.

За інформацією, 45-річний житель Києва в травні вступив до лав так званої «донецької народної республіки» та здійснював незаконну розвідувальну діяльність на її користь.

Читайте також: У Києві знешкодили фейковий «добробат», підконтрольний фсб

«Збирав відомості щодо дислокації об'єктів критичної інфраструктури (залізничних переїздів, тунелів, мостів), а також місць розташування особового складу Збройних сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань. Інформацію ворогу передавав через месенджер «Telegram», - зазначають у Чернівецькій обласній прокуратурі.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у червні у Києві знешкодили підконтрольне російській фсб міжетнічне злочинне угруповання, яке діяло під виглядом добровольчого батальйону.

Фото: Чернівецька обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-