Після серії ракетних ударів по Кременчуцькій ТЕЦ мер пропонує диверсифікацію опалення

Після серії ракетних ударів по Кременчуцькій ТЕЦ мер пропонує диверсифікацію опалення

Укрінформ
Після обстрілу росіянами Кременчуцької ТЕЦ міський голова Віталій Малецький розглядає чотири варіанти функціонування системи опалення помешкань містян, в тому числі пічного.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Є декілька варіантів розвитку подій, залежно від планів та цілей рашистів. Найгірший: в разі пошкодження рашистами державних газових та електричних мереж зігрітися в Україні взимку буде можливо лише пічним опаленням або буржуйками. Поганий: Нові ракетні удари зруйнують міські теплові потужності, і місто залишиться без централізованого опалення, а магістральні та будинкові мережі порве від морозу», - йдеться в повідомленні.

У такому випадку зігрітися зможуть лише ті, у кого індивідуальне газове, електро- або пічне опалення.

Читайте також: У Херсоні колаборанти заявили про «запуск» украденого «Епіцентру»

Не виключено, що комунальні служби зуміють забезпечити централізоване опалення за рахунок резервних (законсервованих) міських котелень, розташованих у різних частинах міста, та поступово перевести будинки на нові квартальні котельні. Це – гарний варіант, а ідеальний – встановлення індивідуального опалення в кожній квартирі.

«Тому зараз сім днів на тиждень ми працюємо над диверсифікацією та підготовкою до пуску централізованого опалення, але радимо всім бажаючим переходити на індивідуальне опалення. Максимально спрощуємо процес переходу на індивідуальне опалення», - зазначив Малецький.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни 18 червня вже вдруге з початку широкомасштабної агресії обстріляли ракетами Кременчуцьку теплоелектроцентраль, відновлення якої до початку опалювального сезону стало неможливим. Керівництво міста й області шукає вирішення проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-