Виділені на відновлення Сумщини 250 мільйонів спрямують на медицину, будинки, ЖКГ і дороги

Виділені на відновлення Сумщини 250 мільйонів спрямують на медицину, будинки, ЖКГ і дороги

Укрінформ
На Сумщині розподілили чверть мільярда гривень із резервного фонду Кабміну: 140 мільйонів піде на медицину, адмінбудівлі та житлово-комунальне господарство та 50 мільйонів на відновлення доріг.

Про це голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Куди підуть 250 мільйонів, які були виділені Кабміном у квітні на відновлення Сумщини? Це питання, яке мені задають найчастіше, починаючи від голів громад до пенсіонерів, які уважно слухають новини. Відповідаю: ресурс розподілений на відновлення об’єктів критичної інфраструктури, освіти, медицини, житлового фонду (окрім приватного сектору), які повністю відповідають вимогам, зазначеним у розпорядженні Камбіну (№280-р від 10.04.2022р.)," - наголосив він.

Як пояснив голова ОВА, на Сумщині до цього переліку ввійшло 266 об’єктів, розміщених у громадах, які найбільше постраждали внаслідок воєнних дій.

Читайте також: росіяни з мінометів обстріляли місто на Сумщині

"Відповідно до напрямків кошти розподілили наступним чином: 70 млн грн – медицина, адміністративні будівлі, багатоквартирні будинки, 70 млн грн – житлово-комунальне господарство,

60 млн грн – освіта, 50 млн грн – дороги", - зазначив Живицький.

Наразі, за його словами, відповідними комісіями обстежено уже 154 пошкоджених об’єкти. Роботи в цьому напрямку тривають.

Як повідомлялося, 10 квітня Кабмін виділив 250 мільйонів гривень із резервного фонду на відбудову звільнених від російських військ територій у Сумській області. Кошти будуть спрямовані на ремонт інженерних мереж і систем для відновлення тепла, газу, води, електроенергії, також на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інші першочергові потреби.

Фото: Дмитро Живицький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-