Укртелеком відновив роботу мережі у понад 1200 населених пунктах

Укртелеком відновив роботу мережі у понад 1200 населених пунктах

Укрінформ
Укртелеком відновив роботу мережі у понад 1200 населених пунктах та поновив надання послуг зв’язку для понад 350 тис. домогосподарств, забезпечуючи доступність сервісів на 87% територій національного покриття мережі.

Про це в інтервʼю Укрінформу розповів генеральний директор АТ «Укртелеком» Юрій Курмаз.

За його словами, критична інфраструктура «Укртелекому» працює стабільно, забезпечуючи доступність сервісів на 87% територій національного покриття мережі.

«Ми вже відновили роботу мережі у понад 1200 населених пунктах та поновили надання послуг зв’язку для понад 350 тис. домогосподарств. Аби підтримувати надання послуг зв’язку в надзвичайних умовах воєнного стану, була побудована нова структура мережі з високим рівнем дублювання ключових магістральних ліній та обладнання ядра мережі. Така структура не є типовою для цивільного оператора в мирні часи, але зараз ми вимушені її підтримувати, щоб забезпечувати стабільність зв’язку», - сказав Курмаз.

Він додав, що у критичних ситуаціях на початку війни Укртелеком вимушено обмежував швидкість доступу приватним абонентам задля збереження безперервності надання сервісів Збройним силам України та іншим спецкористувачам.

«Це було необхідно, поки ми перебудовували нашу мережу з мирної топології на топологію воєнного часу, відновлювали втрачені через обстріли або захоплені ворогом канали та вузли зв'язку. Тепер ключові магістралі в нас мають значне резервування, обсяг зовнішніх каналів втричі більший, ніж до початку повномасштабної агресії. Отже, на сьогодні сервіси надаються в повному обсязі», - зазначив Курмаз.

Читайте також: Укртелеком ліквідував наслідки аварії на магістральних лініях на Донеччині

Наразі через руйнування елементів мережі, спроби втручання загарбників у роботу вузлів телекомінфраструктури компанії послуги недоступні лише у двох областях: Луганській та Херсонській.

У Донецькій та Запорізькій областях, за твердженням гендиректора Укртелекому, поки що вдається утримувати роботу мережі на рівні 55% та 20% від довоєнного покриття відповідно.

За словами Курмаза, щотижня компанія підключає майже 1600 нових клієнтів до оптичної мережі, лідером наразі є Чернігівська область.

Як повідомлялося, в Україні повністю або частково припинена робота понад 3 000 базових станцій мобільних операторів, а також пошкоджено або зруйновано понад 20% телекомунікаційної інфраструктури внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-