У Зеленодольській громаді зруйновані понад пів тисячі будинків

У Зеленодольській громаді зруйновані понад пів тисячі будинків

Укрінформ
Зеленодольська громада, що на Дніпропетровщині, є однією з найбільш постраждалих за 114 днів війни. Внаслідок обстрілів тут зруйновані понад пів тисячі будинків та більше 300 квартир.

Про це на брифінгу сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Укрінформ.

“За 114 днів війни Зеленодольська громада є однією з найбільш постраждалих від дій російських окупантів. Зруйновано та пошкоджено більше 300 квартир, більше 500 будинків у приватному секторі. За цей тиждень маємо 6 загиблих та 6 постраждалих мешканців Криворізького та Синельниківського районів”, - сказав він.

Лукашук додав, що з початку війни з громади виїхали 16 тис. людей і вже повернулись майже 8 тис.

Читайте також: Евакуація із сєвєродонецького «Азоту» наразі неможливаГайдай

Голова облради зауважив, що в області проживає 267 тис. внутрішньо переміщених осіб, з яких близько 4 тис. - приїхали на цьому тижні з Херсонщини та Донецького регіону. Щодо ситуації з якістю води, то в області сформовані запаси хлору та інших реагентів для її очищення.

“Ситуація моніториться. З водою все гаразд. Ворог розповсюджує фейки про нібито холеру, але вся критична інфраструктура працює. Ворога на території області немає”, - підсумував Лукашук.

Раніше повідомлялося, що ввечері 16 червня була обстріляна Широківська громада Криворізького району. Сталася пожежа, внаслідок якої були знищені посіви пшениці на площі понад 100 га. Також ворожі снаряди влучили по Великої Костромці. Руйнувань і жертв немає.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-