В Ірпені відкрили

В Ірпені відкрили "Залізне містечко" для тих, хто залишився без житла внаслідок російської агресії

Фото
Укрінформ
В Ірпені Київської області АТ "Укрзалізниця" відкрила "Залізне містечко" для жителей, які залишились без житла через російське вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це Укрзалізниця повідомляє у Фейсбуці.

Сьогодні, 15 червня, у "Залізне містечко" заселилися перші родини.

Проєкт реалізований Укрзалізницею за ініціативи та підтримки Ірпінської міської ради, у партнерстві з World Central Kitchen.

"Залізне містечко" — це п'ять нових вагонів-купе з кондиціонерами та санвузлами, окремим вагоном-рестораном та вагоном з душовими кімнатами", - йдеться у повідомленні.

«Залізне містечко» в Ірпені / Фото: Євген Любімов, Укрінформ

Також на території облаштовані дитячий і спортивний майданчики, барбекю-зону з альтанками та встановлено Starlink для високошвидкісного інтернет-з'єднання. Безкоштовне триразове харчування забезпечує партнер Укрзалізниці World Central Kitchen.

Крім того, для мешканців "Залізного містечка" надані велосипеди та бібліотека українських видавництв.

Читайте також: Історія цуценяти, який скоро служитиме у Нацгвардії - у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь!

"Залізне містечко" розташоване на вул. Центральній, на відстані 10 хвилин від вокзалу, розраховане на проживання 25 родин.

Як повідомляв Укрінформ, очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба поінформував, що комісії, яка фіксує пошкодження житла на Київщині внаслідок агресії російської федерації, бракує фахівців, і це впливає на темпи роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-