Загарбники почали призначати «головних лікарів» на окупованих територіях

Загарбники почали призначати «головних лікарів» на окупованих територіях

Укрінформ
У Мелітополь із тимчасово окупованого Криму приїздив представник "міністерства охорони здоров'я". На нараді з медиками пообіцяв зарплату в 10 тисяч рублів (менше 5 тисячі гривень).

Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Два дні проходила нарада з черговим гастролером, який приїхав на територію нашого окупованого міста. Гастролер з "міністерства охорони здоров'я" Криму. Він розповідав, за якими правилами вони хочуть побудувати медичну систему в нашому тимчасово окупованому місті. Обуренням серед наших медичних працівників було те, що він озвучив заробітну плату, яку будуть отримувати лікарі, це 10 000 рублів. Це менше ніж 5000 грн", - сказав мер.

Федоров нагадав, що після останнього підвищення, медики в українських лікарнях отримували і продовжують отримати: медичний персонал - від 13 000 грн, лікарі - від 20 000 грн.

Читайте також: У Бердянську більшість освітян не погодилася співпрацювати зі загарбниками

Міський голова Мелітополя прогнозує, що буде відтік кадрів з тимчасово захоплених територій, і це ставитиме під загрозу надання медичної допомоги.

"Також були представлені псевдо головні лікарі, яких хочуть рашисти призначити на тимчасово окупованих територіях. В Мелітополі вони хочуть призначити людину, яку п'ять років тому ми вигнали з посади через корупцію", - додав він.

Федоров також відзначив, що наразі з Мелітополя можна виїхати на власному транспорті. На добу на блокпостах окупанти випускають близько 200 автівок. За наявною інформацією, росіяни беруть за пропуск від 300 до 3000 гривень.

Як повідомлялось, Мелітополь захоплений російськими загарбниками з кінця лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-