У Гуляйполі на Запоріжжі зруйновані понад 500 будинків і майже вся інфраструктура

У Гуляйполі на Запоріжжі зруйновані понад 500 будинків і майже вся інфраструктура

Укрінформ
У Гуляйполі Запорізької області, яке ворог намагається захопити майже три місяці, зруйновані 500 будинків, інфраструктура, близько 16 тисяч мешканців виїхали.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив голова Гуляйпільської територіальної громади Сергій Ярмак, передає Укрінформ.

“Близько 4000 цивільного населення залишилось у місті, до війни було близько 20 000. Масштаби руйнувань дуже великі: майже вся інфраструктура знищена, з 8 шкіл, які на території громади були, 6 зруйновані. Руйнування різного роду - починаючи від осколочних до зруйнованих майже повністю. Були прильоти по лікарні, ЦНАПу, культурно-спортивному комплексу. Більше 500 будинків у самому місті зруйновано”, - сказав Ярмак.

За його словами, вже три місяці у Гуляйполі немає централізованого водопостачання, електрики, а з минулого тижня - і газу.

“Ми робимо все можливе. Підвозимо воду населенню, мобільний зв'язок працює завдяки роботі генераторів, отримуємо пальне завдяки Запорізькій ОВА. Зараз люди готують їжу на багаттях”, - повідомив міський голова.

У цьому зв'язку він зазначив, що проведені переговори з волонтерами, які готують пристрої для приготування їжі - потрібні будуть лише тріска та дрова.

Ярмак поінформував, що з міста евакуюють людей щодня, окрім вихідних. За день виїжджають 20 - 30 містян.

Читайте також: На Запоріжжі виявили танковий полігон ворога

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: Вікторія Рощина / hromadske

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-