Бомбардування нафтобази Рівненщини: командира російського авіаполку оголосять у розшук

Бомбардування нафтобази Рівненщини: командира російського авіаполку оголосять у розшук

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру командиру авіаційного полку російської федерації, який дав наказ бомбардувати нафтобази Рівненської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури командиру 23-го винищувального авіаційного Талліннського полку 303-ї змішаної авіаційної дивізії 11-ї армії ВПС і ППО Східного військового округу рф заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підполковник російської армії у березні віддав злочинний наказ підпорядкованому підрозділу про ракетні удари по цивільних незахищених об’єктах на території Рівненської області. Ідеться про нафтобази у місті Дубно та смт Клевань.

На виконання цих наказів пілоти бойових літаків рф вилітали з аеродрому Барановичі (білорусь) та без перетину повітряного простору України здійснювали ракетні обстріли цивільної інфраструктури Рівненщини.

Це призвело до забруднення атмосфери, повітря та землі нафтопродуктами і продуктами їх згоряння, а також до повної зупинки роботи нафтобаз. Наразі встановлено, що екології завдано збитків на понад 11 млн грн.

Читайте також: росія вдарила ракетами по Прилуках

Підозрюваного оголосять у розшук для його затримання і притягнення до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Рівненській області.

Як повідомляв Укрінформ, 10 червня правоохоронці повідомили про підозру двом військовим російської федерації, які вбили мирного жителя Київської області та викрали нагороди у 96-річного ветерана.

Фото: Офіс Генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-