У Чорткові на Тернопільщині від ракетної атаки зруйновані три навчальних заклади

У Чорткові на Тернопільщині від ракетної атаки зруйновані три навчальних заклади

Укрінформ
Три заклади освіти зазнали ушкоджень від ворожого ракетного удару по райцентру Чортків на Тернопільщині вночі 11 червня.

Такі дані оприлюднив сьогодні, 13 червня, голова ОВА Володимир Труш на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ракетні обстріли пошкодили заклади освіти у Чорткові. Це одна із шкіл міста, дошкільний навчальний заклад та один із корпусів спортивної школи. Вибухова хвиля пошкодила 24 віконні конструкції, 12 склопакетів, п’ять дверних конструкцій», - написав Труш.

За його словами, також пошкоджено покриття стелі у корпусі спортивної школи, спортзалі та актовій залі загальноосвітньої школи, перегородки між кімнатами у дошкільному навчальному закладі.

Читайте також: Розбиті будинки та понівечені авто: показали наслідки ракетного удару на Тернопільщині

Як повідомляв Укрінформ, вночі 11 червня внаслідок ракетного удару, завданого загарбниками по Чорткову на Тернопільщині, постраждали 21 дорослий і 12-річна дитина. Зруйновано частину воєнного об'єкта, постраждало чотири житлові п'ятиповерхівки. Загиблих немає, 22 особи госпіталізовані, їм надано медичну допомогу.

Внаслідок детонації було пошкоджено газопровід, виникла пожежа. Підрозділи ДСНС у найкоротший термін її ліквідували. З-під завалів врятовано 12 осіб, з них – двоє дітей. На місцях руйнувань працюють спецслужби, комунальники, волонтери. Триває розбір конструкцій, залишків будівель.

За фактом обстрілу ракетами Чорткова порушено кримінальне провадження Службою безпеки України, поліція надає допомогу у документуванні цього злочину, на місці працюють піротехніки та вибухотехніки поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-