Союз Українок просить МКЧХ допомогти мешканцям тимчасово захопленої Херсонщини

Союз Українок просить МКЧХ допомогти мешканцям тимчасово захопленої Херсонщини

Укрінформ
Всеукраїнська громадська організація "Союз Українок" звертається до Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо виконання його місії в Херсоні й тимчасово захопленій частині області.

Як передає Укрінформ, про це Союз Українок інформує на своїй сторінці у Фейсбуці.

"В 21 столітті людей голодом, тортурами намагаються зламати і поневолити!.. Херсонський відділ Всеукраїнської громадської організації "Союз Українок" благає вас не стояти осторонь, не бути байдужими до подій, які зараз відбуваються в Херсоні та Херсонщині, окупованій російськими військами", - йдеться у пості.

У зверненні до Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо виконання місії в місті Херсоні й тимчасово захопленій частині області зазначається, що загарбники вдалися до повної блокади – люди позбавлені можливості покинути захоплену територію Херсонщини. Заблокована доставка харчів, життєво необхідних товарів, ліків, росіяни піддають людей психологічним тортурам, позбавивши їх можливості підтримувати зв’язок з рідними та близькими навіть через інтернет і звичайний телефонний зв’язок, людей викрадають з власних домівок.

Активістки у зверненні до МКЧХ просять організувати забезпечення гуманітарної допомоги на захоплену територію області, щоб люди не голодували і не помирали через відсутність ліків, забезпечити доступність інтернету та телефонного зв’язку з українськими операторами зв’язку. А також активізувати його діяльність для того, щоб припинилися викрадення людей, щоб мешканці області могли покинути захоплену територію.

Читайте також: В окупованому Херсоні пенсіонерів «заманювали» на день росії продуктовими наборами

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині військові рф викрадають і катують людей – громадськість закликає втрутитися Міжнародний комітет Червоного Хреста.

На Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених мешканців області вивозять у Крим.

На Херсонщині загарбники блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-