У Чернівцях біля радянського пам’ятника з’явився артоб’єкт про мародерство армії рф

У Чернівцях біля радянського пам’ятника з’явився артоб’єкт про мародерство армії рф

Фото
Укрінформ
У Чернівцях на Соборній площі біля радянського пам’ятника художник Тарас Полатайко створив артоб’єкт про "цінності" російської армії. У композиції митець використав вживану побутову техніку.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

«У Чернівцях біля радянського монумента на Соборній площі художник Тарас Полатайко створив тимчасовий артоб'єкт із вживаної побутової техніки. Так митець виражає своє ставлення до злочинів російської армії, зокрема мародерства. На думку художника, російська армія зараз мародерить, як під час Другої світової війни грабувала частина військових радянської армії», - йдеться у повідомленні.

Вживану пральну машину, пилосос та іншу побутову техніку художник облив червоною фарбою. Митець запевняє, що об'єкт існуватиме, поки пам'ятник радянській армії не перенесуть з Соборної площі.

Читайте також: Скіфське золото, картини: вчені вважають, що росія цілеспрямовано грабує українські музеї

Зазначається, що обґрунтування про демонтаж радянського монумента, який є пам’яткою місцевого значення, у Чернівцях почали готувати ще у квітні. Втім, демонтувати його можливо лише за погодженням Міністерства культури України.

Як повідомляв Укрінформ, у Коростені на Житомирщині демонтували ще два радянські пам'ятники - «Учасникам Української революції початку ХХ століття» та Миколі Островському.

Фото: Суспільне Чернівці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-