Перший в Україні саміт з відбудови: 15 червня відбудеться презентація проєктів в Ірпені

Перший в Україні саміт з відбудови: 15 червня відбудеться презентація проєктів в Ірпені

Укрінформ
На першому в Україні саміті щодо сталої відбудови міст 15 червня відбудеться презентація проєктів з відбудови Ірпеня Київської області, зруйнованого на 76% російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Ірпеня Олександр Маркушин повідомив у Телеграмі.

“15 червня відбудеться презентація проєктів волонтерів по відбудові післявоєнного Ірпеня. Подія розпочнеться о 10:00 в рамках Першого в Україні Саміту щодо сталої відбудови міст, а саме міста Ірпінь, що на 76% було зруйноване російським окупантом”, - повідомив міський голова.

За словами Маркушина, волонтери представлять результати роботи проєктних груп, погляд на Ірпінь майбутнього.

Зокрема групи представлять проєктні концепції Центрального будинку культури, Історико-краєзнавчого музею, міського клубу “Романівка”, що за кілька метрів від Ірпінського мосту, міського стадіону "Чемпіон", дитсадків ів шкіл, академічного ліцею, площі і транспортного планування та веломережі.

За словами міського голови, саме ці об'єкти зазнали найбільших руйнувань.

Об’єкти розділені на декілька категорій: нагальні у відбудові, знакові та будівлі, що потребують переосмислення в розрізі зеленої тематики.

Читайте також: Підтримаймо незламних: Спецрахунок НБУ для збору коштів на потреби армії

Міський голова подякував керівникам волонтерських груп, які працювали над проєктами та представлять свої бачення на саміті. Також він висловив вдячність всім спікерам, які взяли участь у заходах, давали поради і спрямували роботу волонтерів у правильне русло.

Іrpin Reconstruction Summit 4.0 ініційований Інвестиційною радою Ірпеня, Центром суспільних комунікацій під патронатом Ірпінського міського голови.

Маркушин додав, що вперше у воєнний період на заклик Інвестради відгукнулися 200 архітекторів, дизайнерів, проєктантів, перекладачів, фандрейзерів та інших фахівців з Ірпеня та різних куточків світу. Уже протягом першого місяця були запропоновані системні проєктні візуальні рішення з відбудови Ірпеня.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив, що у Бучанському районі унаслідок збройної агресії російської федерації пошкоджено майже 16 тисяч житлових будинків.

Фото: Маркушин Олександр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-