Загарбники готують провокації в Херсоні - можливі обстріли скупчень людей

Загарбники готують провокації в Херсоні - можливі обстріли скупчень людей

Укрінформ
Окупаційні війська готують провокації проти цивільного населення в Херсоні під час так званих святкувань до дня росії, аби звинуватити в цьому ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ОК «Південь».

«Противник продовжує укріплення рубежів оборони вздовж лінії зіткнення та психологічний пресинг на мирне населення регіону. Так, на окупованій Херсонщині розгорнуто програму святкування так званого дня росії із урочистостями та масовими заходами. Водночас, за наявною інформацією, окупаційні війська готують провокаційні обстріли таких скупчень людей із подальшим звинувачуванням Збройних Сил України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що колаборанти поширюють фейкову інформацію про те, що в Херсоні черга за паспортами рф сягає 4000 осіб. Насправді ж, лише понад 20 посіпак окупаційної влади отримали так звані «квитки на втечу». Решта херсонців свідомо ігнорують примусову паспортизацію агресора.

Читайте також: В окупованому Херсоні пенсіонерів «заманювали» на день росії продуктовими наборами

У пресслужбі також повідомили, що впродовж ночі тривали обстріли Куцурубської та Березнегуватської громад Миколаївщини. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Українськими ракетно-артилерійськими підрозділами зменшено потужності ворога на самохідну артустановку, самохідну крупнокаліберну гармату артилерії «Піон» і 11 загарбників.

В командуванні також повідомили, що корабельне угруповання ворожого флоту у складі чотирьох надводних кораблів, двох підводних човнів, споряджених крилатими ракетами, та чотирьох великих десантних кораблів, продовжує блокувати судноплавство й тероризувати мирне населення України загрозами ракетних ударів, не виключаючи й проведення десантної операції.

Читайте також: У Скадовську місцеві жителі проігнорували «свято» від загарбників

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 12 червня ліквідували близько 32 150 російських загарбників. Також ЗСУ знищили ворожих танків 1430, бойових броньованих машин ‒ 3484, артилерійських систем – 715, РСЗВ - 226, засобів ППО - 97, літаків – 212, гелікоптерів – 178, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 582, крилатих ракет - 125, кораблів / катерів - 13, автомобільної техніки та автоцистерн - 2455 одиниць, спеціальної техніки - 54 одиниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-