На Вінниччині викладачці вишу оголосили підозру у проросійській пропаганді

На Вінниччині викладачці вишу оголосили підозру у проросійській пропаганді

Фото
Укрінформ
На Вінниччині Служба безпеки України повідомила про підозру викладачці вишу, яка займалася проросійською пропагандою у соцмережах.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ у Вінницькій області, передає Укрінформ.

«На Вінниччині СБУ продовжує викривати шанувальників рашистської навали. Слідчі СБУ повідомили про підозру черговій прибічниці воєнної агресії російської федерації», - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, 54-річна працівниця одного із вінницьких вищих навчальних закладів відкрито проводила проросійську пропаганду на своїй сторінці у забороненій соцмережі. Вона була активним учасником багатьох антиукраїнських груп та пабліків, власноруч відшукувала у них матеріали, публікувала та поширювала їх на своїй сторінці.

У Вінниці викладачці вишу оголосили підозру у проросійській пропаганді / Фото: Управління СБУ у Вінницькій області

Слідством встановлено, що протягом кількох місяців, у тому числі після початку війни, вона активно виправдовувала збройну агресію росії проти України. Під час огляду комп’ютерної техніки правоохоронці виявили матеріали, що містять докази її протиправної діяльності.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила протиправний характер дій підозрюваної.

Фігурантці висунуто обвинувачення за ч.1 та ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, Держбюро розслідувань від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну відкрило майже 480 кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораційної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-