Закарпатські компанії не відправлятимуть пальне в інші регіони до забезпечення потреб області - ОВА

Закарпатські компанії не відправлятимуть пальне в інші регіони до забезпечення потреб області - ОВА

Укрінформ
Закарпатські паливні компанії, що імпортують пальне з ЄС, не транспортуватимуть пальне в інші регіони країни до забезпечення потреб області.

Про це повідомляє у Телеграмі очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Закарпатські місцеві паливні компанії відмовилися постачати пальне в інші регіони, допоки не буде забезпечено потребу нашої області. І це навіть попри надрентабельні пропозиції", - зазначив Микита.

За його словами, на Закарпатті для бізнесу створили механізми та умови, завдяки яким імпорт нафтопродуктів з країн ЄС здійснюється максимально швидко, без штучних перешкод, бюрократії тощо.

В області побільшало гравців на місцевому паливному ринку - їх кількість зросла до 40% (до повномасштабної війни частка місцевого бізнесу, що завозила нафтопродукти з ЄС на ринку палива в області, становила 5%).

Місцеві оператори значно збільшили поставки пального на Закарпаття із Європи – уклали договори із компаніями зі Словаччини та Австрії. Решту пального в область постачають загальнонаціональні мережі.

Читайте також: Бензовози в Україну пропускають без черг - як працюють «зелені коридори» на кордоні

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що дав завдання профільним міністерствам та ВЦА забезпечити необхідну кількість дизельного пального на сезон збирання врожаю.

Фото: Телеграм Віктора Микити

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-