Нецільове використання гумдопомоги: на Львівщині п’ятьом особам оголосили підозру

Нецільове використання гумдопомоги: на Львівщині п’ятьом особам оголосили підозру

Укрінформ
На Львівщині п’ятьом особам, серед яких і місцеві посадовці, повідомили про підозру у нецільовому використанні гуманітарної допомоги.

Про це написав у Телеграмі голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, передає Укрінформ.

"За використання гуманітарної допомоги не за призначенням п’яти особам повідомили про підозру. Серед них є експосадовець ОДА, в.о міського голови одного з міст Львівщини, жителі Львова та області, Києва. Справу одного підозрюваного скерували до суду", - повідомив Козицький.

Він наголосив, що в умовах воєнного часу незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, благодійних пожертв або безоплатної допомоги передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: УАФ отримала гуманітарну допомогу від Ізраїльської футбольної асоціації

За інформацією голови ОВА, загалом Львівська обласна прокуратура зареєструвала 23 кримінальні провадження щодо неправомірного використання гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, нещодавно у Львівській області спецслужба виявила та блокувала протиправний механізм незаконного продажу бронежилетів, що завезли як гумдопомогу, більше як на 5 млн грн.

Фото: Максим Козицький, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-