Відновити водо- і енергопостачання в Ізюмі до визволення неможливо – міський голова

Відновити водо- і енергопостачання в Ізюмі до визволення неможливо – міський голова

Укрінформ
Відновити водо- й енергопостачання в тимчасово захопленому місті Ізюм на Харківщині до визволення практично неможливо через руйнування.

Про це в ефірі телемарафону сказав Ізюмський міський голова Валерій Марченко, передає кореспондент Укрінформу.

«До деокупації там майже нічого зробити неможливо, бо всі підстанції розбомблені російськими окупантами. Та й лінії електропередачі також. Відповідно - без електрики не запустити водоканал, але й усі мережі розбиті, треба міняти трубопроводи. Там жахлива ситуація», - сказав Марченко.

Він зауважив, що загарбники намагалися щось відновлювати, але безрезультатно.

За підрахунками законної влади, в місті залишаються близько 13-15 тисяч жителів, яким критично бракує харчів і ліків.

Міський голова наголосив, що загарбники прикриваються місцевими жителями як живим щитом.

«Забороняють виїзд із міста, забороняють евакуацію. А багато людей хочуть виїхати самостійно. Але не випускають, нічим не мотивуючи. Думаю, щоб прикриватися цими людьми. Завезти гуманітарну допомогу також неможливо», - сказав Марченко.

Він зазначив, що на Ізюмському напрямку сконцентровано багато ворожої сили.

«Ідуть постійні обстріли під Ізюмом і в місті самому, російські війська накопичують і техніку, і особовий склад. Зараз у місті дуже багато військових. Іде ротація: якісь частини виходять з-під міста в сам Ізюм, а нові частини заходять в напрямку Слов’янська та Барвінкового», - сказав міський голова.

Читайте також: Обстріли Харківщини: за добу двоє загиблих та 10 поранених

Як повідомляв Укрінформ, загарбники заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Від 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіудари, інфраструктура міста знищена. З 2 квітня місто захоплене російськими військами. За даними міської влади, загарбники викрадають людей за списками, складеними за допомогою колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-